​– Vi har några riktiga godbitar i form av en egen Brännvinströmming som verkligen har ett extra sting. Sedan har vi tagit fram två nya egna sillkompositioner. En lite kryddigare örtpepparsill med persilja och spenat samt en svartvinbärsill med en härlig arom och sötma, berättar köksmästare Janne Linde. Till dessert har vi i år kompletterat med en särskild Kryddkaka. Det är en riktigt läcker julsockerkaka med klassiska julkryddor som stjärnanis, nejlika, kanel och ingefära.
– Sedan får man inte missa vårt trancheringsbord där det bjuds på helstekt oxfilé med huset pepparsås gjord på egen oxfond med dragonmajonnäs, hälsar Yngve Persson som var med och grundade restaurangen för mer än 20 år sedan.

Läs mer om årets julbord här >>
Välkomna att boka ert julbord här:
Julbordsbokning >>
eller på telefon: 0297-320 00.
Hemsida:
https://axmarbrygga.se

 

Om Axmar Brygga

Axmar Brygga Havskrog är en fiskrestaurang med konferens- och festlokaler som ligger på gränsen mellan Gästrikland och Hälsingland, i kulturhistoriskt intressanta Axmarbruk som grundades för 350 år sedan, år 1671.

I slaggstensbyggnaden där restaurangen och konferens/festlokalerna är inhysta lagrades tidigare, från 1870-talet till början av 1900-talet, stångjärn och säd.
Restaurangen är belägen vid ett vackert naturreservat som har en orörd skärgård och ett rikt djurliv att erbjuda.

Matgästerna sitter antingen på den inglasade bryggan eller inne i restaurangen i trivsam 1800-talsmiljö med öppen spis och skimrande slaggstensväggar som vacker inramning. Möjlighet finns också att sitta avskilt en trappa upp i den ombonade festvåningen med egen bar. På sommaren hålls även den icke-inglasade delen av bryggan öppen där maten kan avnjutas till vågornas brus.

Det är svårt att tänka sig en mer storslagen plats att förlägga konferensen, firmafesten, representationsmiddagen eller farmors födelsedag till. Vid beställningar rymmer restaurangen 300 matgäster. Det största konferensrummet rymmer 60 personer.

Axmar Brygga har blivit ett riktigt Mecka för husbilsägare från hela landet. Mängder av husbilsgäster svänger av från E4 för att besöka den poulära havskrogen på sin resa genom Sverige. Mer information om ställplatser finner ni här https://axmarbrygga.se/stallplatser

Restaurangen har drygt 50.000 besökare gör årligen. Att besöka restaurangen Axmar Brygga Havskrog ger förutom en kulinarisk upplevelse även ger er en 350-årig resa i tiden. Upptäck gärna hela bruket under er vistelse i Axmar. Mer information om Axmar bruk här >>