Takbelysning

Lampan i taket är huvudbelysningen i sovrummet. Taklampan bör ge tillräckligt starkt ljus för att lysa upp hela rummet utan problem. Det är dock smart att välja en lampa som är dimbar då du sällan vill ha stark belysning på kvällen. 

När du köper en ny taklampa till sovrummet med en dimbar funktion bör du även köpa en glödlampa som det går att dimma. På Lampornu.se hittar du flera olika slags glödlampor med en dimbar funktion. 

Ljus vid sängen

Det är många som väljer att ha en traditionell bordslampa vid sängen för att kunna ha lite mysbelysning på kvällen. Med hjälp av en liten bordslampa blir det möjligt att till exempel läsa i sängen. 

En bordslampa tar dock mycket plats på ett litet nattduksbord. På grund av det här är det många som numera väljer att istället installera en eller två vägglampor vid sängen. När du letar efter lampor online kommer du säkerligen att råka på just vägglampor till sovrummet. 

Funktionell och effektfull belysning

Vid garderoben bör du har stark belysning så att du ser ordentligt. Här passar det bra med infällda lampor eller utanpåliggande lampor. Oftast behövs det ingen dimmer på lampor till garderoben utan det räcker med att de lyser starkt. 

I sovrummet passar det dessutom bra med en speciell lampa över spegeln. Belysningen blir då väldigt effektfull samt att du slipper skuggor när du gör dig iordning inför dagen. 

Varva stark och mjuk mysbelysning i sovrummet för bästa möjliga resultat. Numera är det så pass lätt att hitta lampor online att det hela är en barnlek.