Albumet är remastrat från originalband av Dave Clark i Abbey Road Studios. Den begränsade upplagan av vit vinyl är en hyllning till det banbrytande original-albumet från 1964 som kom att producera hitsinglarna ’Glad All Over’, ’Bits and Pieces’ och ’Do You Love Me’. Den sistnämnda är låten som puttade ner The Beatles från Storbritanniens hitlistor och hamnade som nr. 1 år 1964, och såldes i över 2,5 miljoner exemplar. Återutgivningarna innehåller också en uppdaterad låtlista och har reproducerade originalkonstverk.

Bandet från Tottenham-norra London hittade varandra under tidiga 1960-talet och bildade The Dave Clark Five (The DC5). En grupp som inte bara skulle förändra och forma populärmusikens gång för alltid, utan också sälja över hundra miljoner skivor längs vägen. Gruppen grundades av en av Storbritanniens mest produktiva och berömda musiker, låtskrivare och producenter, Dave Clark, och bestod av fem delar; Clark (trummor) Mike Smith (sång, Keyboard), Lenny Davidson (gitarr), Denny Paxton (Saxofon) och Rick Huxley (bas).

The DC5 var det band som stod i spetsen för den brittiska musikinvasionen av USA och blev det första brittiska band som turnerade där. De gjorde rekord med 15 topp 20-hits under en tvåårsperiod, mer än The Beatles. De dök också upp på amerikanska ikoniska ’Ed Sullivan Show’ svindlande 18 gånger mer än andra brittiska akter. Deras arv och bidrag till musiken befästes ytterligare när de infördes i Rock & Roll Hall of Fame i mars 2008. Bandet presenterades de av Oscarvinnande skådespelaren Tom Hanks under en hyllning tillsammans med musiklegender som Joan Jett, John Fogerty, John Mellancamp och Billy Joel.

The Dave Clark Five är ett band som ändrade populärmusikens gång och deras klassiska debutalbum kommer finnas tillgängligt på vinyl och på alla strömningstjänster från den 26 november.

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl / Enmusa Music, tel: 0707-180 120 anette@enmusamusic.com
För mer information kontakta Ulrika Hammar / BMG, tel 0705–295 312 ulrika.hammar@bmg.com