– Vår strävan har varit att skapa en gin på högsta nivå, fylld med karaktär och elegans, berättar Steven. En fortsättning av vår internationellt uppmärksammade och prisbelönta GIN-trilogi Enastående Magnificent Gin, Stjärnklar Starry Gin och Supermåne Supermoon Gin. Ambitionen har varit att kunna erbjuda en extraordinär dryckesupplevelse, i linje med den verksamhet som vi inom BrandStar Alliance bedriver. VILDKATT BY SWEDEN återspeglar de värden vi själva identifierar oss med. Inspirerade av naturens vildkatt har vi valt att gå vår egen väg, med nyfikenhet och handlingskraft åstadkomma något som ska upplevas rejält och högkvalitativt.” Steven Kautzky Andersson, grundare och dryckesentusiast. 
VILDKATT BY SWEDEN har vilat i två kolade fat, ett bourbonfat och ett svenskt ekfat. Efter fyra månader har de tappats upp och blandats enligt en noga utprovad formel för att få fram både den vackra färgen och den exklusivt balanserade karaktären med inslag av blåbär, rönnbär, angelikarot, blodrot och en lättare vaniljton. Resultatet är en exklusiv lagrad gin med kryddigheten från alla botanicals som träder fram på ett välsmakande karaktärsfullt sätt. 

– Med Vildkatt by Sweden fortsätter vi vår strävan att skapa en av världens finaste serier gin som till fördel ska avnjutas rena för att komma till sin fulla rätt. VILDKATT BY SWEDEN är ett nytt spännande inslag för oss, som vi hoppas ska tilltala såväl dryckesentusiaster som livsnjutare, men även samlare och finsmakare. Vid denna utgåva har vi haft ett fint samarbete med dryckesexperten Michel Jamais som har säkerställt balansen av de två olika fatkaraktärerna, säger Catherine Engelbrekt, delägare och produktutvecklare, för BrandStar Alliance. 

– Djup halmgul färg och stor doft med påtagligt djup. Lätt sötaktig och mjuk kryddning som fint smälter samman ginens samtliga komponenter. Tydlig kryddning med en fin blommighet och röd bärnyans. Smaken av ek träder fram, men är samtidigt fint integrerad med ett stråk av vaniljarom. Ensötman finns där, likaså ekkryddigheten. Efter 5 minuter i glaset – balanserad elegans som återspeglar kryddningens karaktär, säger dryckesexpert Michel Jamais.

– Det finns en tilltalande friskhet som kommer från lagringen på svenskt ekfat kombinerat med ett bourbonfat som tillför drycken en något dovare klang. Den har angenäm doft och smak som på ett fint sätt lyfter fram ekens fatkaraktär. Fin fruktighet och kryddighet som går igenom på ett utmärkt sätt. Ett urval spännande växtingredienser som ger tydliga associationer till Sveriges rena och vackra natur.
Solveig Sommarström, vatten- och aromaexpert tillika kemist och master blender, som har varit med och utvecklat samtliga av BrandStar Alliances recept tillsammans med Steven Kautzky Andersson och Catherine Engelbrekt.

– Hör gärna av er vid frågor, funderingar eller en önskan om dryckesprovning/dryckespresentation, hälsar Steven.

Kontakta gärna: 
Steven Kautzky Andersson
070-710 30 45
steven@brandstar.se

För mer info se www.brandstar.se

Artikeln är publicerad för Företagsbladet i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt skicka pressreleaser till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till presstjanst.se i samarbete med nyhetsbyrån svenskpress.se.