Arn-kompositören Marco Ciscars musik kommer att spelas i stormusikalen "I Ljus & Mörker". Foto: Tomas Karlsson

Sagolik musik från Arn i musikalen I Ljus & Mörker

4/12, 2012 kl. 08:35

Det står nu klart att stormusikalen "I Ljus & Mörker" kommer att använda den storslagna musiken från Arn-kompositören Marcos Ciscar.

Marcos Ciscar är kompositören som ligger bakom musiken till TV-serien Arn. Låten "I ljus och mörker" från hans skiva "Arn the Gothia" hamnade bland annat på svensktoppen och nådde första plats i World Online Song Contest.
– Det gläder mig mycket att delar utav min Arn-musik får nytt i liv i det här sammanhanget, säger Marcos Ciscar stolt. I mina ögon finns det ett tydligt samband mellan Arn-sagans kärleksbudskap parat med en inre strävan och målmedvetenhet i att göra rätt som människa och det fundament som arbetet med "I ljus och mörker" vilar på: Att växa som människa.

Arrangören Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg och musikalens manusförfattare Jon Anderzon är mycket glada över det goda beskedet.
– Vi kontaktade Marcos eftersom det var hans låt "I Ljus och Mörker" som låg till grund för hela föreställningen, berättar Jon. Vi är oerhört tacksamma och stolta över att få använda oss utav hans musik i musikalen.

___

"I Ljus & Mörker" är en nyskriven musikal som kommer att bli en av Sveriges största och engagera över 1000 personer bara på scen. Musikalen, som är författad av Jon Anderzon, speglar samhällets problem med förtryck och orättvisor och har premiär hösten 2013 på flertalet platser runt om i Gävleborgs län. Som arrangör för musikalen står Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg.

http://www.iljusochmorker.se


För mer information, kontakta:

Jon Anderzon
SV Gävleborg
073-904 17 38
jon.anderzon@sv.se
http://www.iljusochmorker.se

Denna artikel är publicerad på Nöjesmagasinet via SvenskPress.se.
Se villkor här »

SV Gävleborg

SV Gävleborg

Medlem sedan 2012-10-30

Om SV

SV hävdar alla människors lika värde och rättigheter. Vår bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans... Läs mer

Kommentarer

Ingen har ännu kommenterat denna artikel, du kan bli den första!

Publicera

Vad vill du läsa?

Hjälp

Stäng