Generaldirektören fattar beslut på myndighetens vägnar och bär ensam ansvaret för verksamheten. GD svarar i och med det direkt inför regeringen för sina beslut. Rådet sammanträder 4–5 gånger om året. Förutom Konsumentverkets nuvarande generaldirektör Cecilia Tisell, som är ordförande, ingår följande åtta ledamöter i rådet.
- Vi är alla konsumenter och konsumentfrågorna blir allt viktigare, säger Lars Beckman i en kommentar till utnämningen. Genom min plats i Konsumentverkets insynsråd kan jag bidra med mina erfarenheter till konsumentverkets viktiga arbete.
Konsumentverket håller koll på dagens och framtidens konsumentvardag för att alla ska kunna handla medvetet. Verket finns i Karlstad och har cirka 190 anställda som arbetar för en säkrare marknad där både konsumenter och företag vet vad som gäller.
- Det är viktigt med upplysta konsumenter som kan göra aktiva val och det kommer att vara min inriktning i det här uppdraget, säger Lars Beckman. Här har både staten och kommunerna ett stort ansvar att säkerställa att det finns en effektiv konsumentrådgivning.
En prioriterad fråga för Lars Beckman konsumentskyddet.
– I dagens samhälle med bland annat global näthandel behöver vi konsumenter ett konsumentskydd även vid gränsöverskridande handel med varor och tjänster, avslutar Lars Beckman.
Regeringen har även utsett konsumentvägledare Anna Mähler, Gävle Kommun, att fortsätta sitt uppdrag i insynsrådet vilket innebär att vår region är väl representerad i Konsumentverkets insynsråd!

Mer info: